in

Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Lezzetli nefis Patates Püresi tarifini veriyoruz. Yemeklerimizin vazgeçilmez garnitürlerinden, mezelerinden olan patates ile kolayca yapabileceğiniz patates püresi her yaştan kişinin seveceği bir yiyecektir.

MALZEMELER

  • Patates (6-7 adet ortak büyüklükte patates)
  • Tereyağ (2 kaşık)
  • Süt (1 su bardağı)
  • Tuz

NASIL YAPILIR?

  1. Patateslerimizi yıkayarak istediğinize göre kabuklu veya kabuksuz su ile kaynatın,
  2. Pişen patateslerimizin kabuklarını soyarak, derin bir kap içerisine koyun,
  3. Patatesleri soğutmadan tereyağ, süt ve tuz ilave edin,
  4. Püre kıvamına gelene kadar ezip karıştırmaya devam ediyoruz.
  5. Püre hazır olduğunda yemeğinizin yanına sıcak servis yapınız.

ZEVKİNİZE GÖRE;

Patates püresini ağız tadınıza göre şekillendirebilirsiniz. Patates püresini ezerken içerisine veya üzerine atıp eriteceğimiz kaşar patates püresine ayrı bir lezzet ve pürenin sünmesini sağlayacaktır.

Ayrıca dilerseniz içerisine veya üzerine karabiber veya kırmızı toz biber atabilirsiniz.

Püreniz çok fazla duru oluyorsa işlemleri yaparken ocağa alıp biraz daha ısıtarak daha koyu olmasını sağlayabilirsiniz.

AFİYET OLSUN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir