Malzemeler
- Kırmızı mercimek (1 bardak)
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- Tuz
- 1 kaşık un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 5 bardak su (1 litre)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
- Tencereye 2 yemek kaşığı yağı döküyoruz, soğanımızı doğruyoruz.
- Soğanımız pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- 1 kaşık un’u ilave ederek, kavurmaya devam ediniz.
- Unumuz kavrulduktan sonra havuçları küçük küçük doğrayarak tencerenin içine ilave ediniz.
- 1 bardak mercimeğimizi güzelce yıkadıktan, tencereye ilave ediniz.
- 5 bardak suyumuzuda tencereye döküyoruz ve tencerenin kapağını kapatıyoruz.
- Malzemelerimiz haşlandıktan sonra, blender ile karışımı eziyoruz.
- Karabiber ve tuz’u ilave ederek çorbamız servise hazır haldedir.
Afiyet olsun.
