in

Sucuklu Kaşarlı Karadeniz Pidesi Nasıl Yapılır

Evde enfes lezzetli karadeniz pidesini sizde yapabilirsiniz. Bugün sizlere sucuklu kaşarlı karadeniz pidesinin tarifini veriyoruz. Evinizde çok basit malzemelerle yapabileceğiniz kaşarlı sucuklu karadeniz pidesi ‘ni yerken parmaklarınızıda yiyeceksiniz.

Karadeniz Pidesi Tarifini resimlerle, basit anlatımlarla anlatarak sizinde sucuklu kaşarlı karadeniz pidesini rahatlıkla yapmanızı sağlıyoruz.

Sucuklu Kaşarlı Karadeniz Pidesi Malzemeleri

  • Hamur (En yakın fırından alabilirsiniz)
  • Sucuk (Dilimlenmiş)
  • Kaşar (Rendelenmiş)
  • 1 Yumurta (Sarısı ve Beyazı ayrılmış)

Sucuklu Kaşarlı Karadeniz Pidesi nasıl yapılır? Kolayca yapacağınız sucuklu kaşarlı karadeniz pidesi tarifininin nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.

Hazırlanışı

  • Hamurdan çay bardağı büyüklüğünde kopartarak merdane ile açarak pide hamuru şekline getiriyoruz. Hamur’un kalınlığını yarım santimetre kalınlığında yapabilirsiniz.
    pide-hamuru
  • Tepsimizin üzerine yağlı pişirme kağıdımız var ise koyarak hamuru tepsinin içerisine alıyoruz. (Pişirme kağıdınız yok ise tepsinin içerisine bir damla yağ damlatarak tepsinin içerisine yaydırıyoruz.)
  • Şimdi pide hamurunun üzerine rendelenmiş kaşarımızı ve ardından sucukları koyuyoruz.
  • Hamurun kenar kısımlarından 2 parmak genişliğinde içeriye doğru kıvırıyoruz.
  • Kıvırdığımız kısım üzerine fırça yardımı ile yumurtanın sarısını sürüyoruz.
  • 180-220 derecede ısıtılmış fırında ortalama hamurun pişme süresine göre 10-12 dakika pişirin.
  • Pişmesine yakın 1-2 dakika kala yumurta beyazından pidenin üzerine dilediğiniz kadar ilave edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir