in

Obezite Ameliyatlarını SGK Karşılıyor mu?

Obezite Ameliyatlarını SGK Karşılıyor mu?
Obezite Ameliyatlarını SGK Karşılıyor mu?

Vücut kitle endeksi 40′ ın üzerinde olan hastalarda sosyal güvenlik kurumu karşılıyor. 40’ın altında olanlar yani 35-40 civarındakiler ise ek hastalığı varsa örneğin; şekeri, tansiyonu ve solunumsal sıkıntıları bunlarda karşılıyor. Çünkü bu hastalıklar hastanın şişmanlığına bağlı olarak geliştiği için hasta kilo verdiğinde bu hastalıklardan da kurtulacak. Özellikle diyabette çok güzel düzelmeler sağlıyor. Hasta ilaç kullanıyorsa ilacı bırakıyor. Kan profilini düzenliyor. Kalp içi yağ miktarını düzeltiyor. Hastanın günlük aktivitelerini sosyal yaşama döndürmesi çok daha rahat oluyor. Fayda zarar arasına koyduğunuz zaman çok büyük faydaları olan bir cerrahi türü.

Üniversite Hastaneleri Daha mı Ekonomik?

Kullandığınız malzemelerin maliyetleri çok yüksek o yüzden devlet hastanelerinde de olsa hastalar belli bir ücret farkı çıkabiliyor. Ya da özel hastanelerde belli bir fark çıkabiliyor.

Bizim beklentimiz hastanın ne kadar kilo verdiği. Diyelim ki ameliyattan sonra iki yıl içerisinde fazla kilosunu % 80 civarında verdi. Yani 120 kiloluk bir hasta 70 kilolara iniyor. Fakat zamanla midede genişlemeler olabiliyor. Örneğin hasta sınırlı yiyor ama kendini zorlarsa, aşırı yemeye devam ederse kilo alması kaçınılmaz oluyor. Ama midenin belli bir kısmını çıkardığınızda açlık hormonunun salgılandığı bölgeyi çıkardığınız için bu tip durumlarla çok fazla karşılaşılmıyor.

İlginizi Çekebilir: Evlilik Korkusu Nasıl Yenilir?

Bu ameliyatların yapılma nedeni dediğimiz gibi hayatı tehdit etmesi. Örneğin şeker hastalığı her şeyi etkilemeye başlıyor. Kalp damar tıkanıklıkları olmaya başlıyor. Nefes alıp veremiyor bu tip durumlarda bu ameliyatlar kesin çözüm olarak görülüyor.

Obezite Ameliyatlarını SGK Karşılıyor mu?
Obezite Ameliyatlarını SGK Karşılıyor mu?

Obezite Ameliyatların Yan Etkileri Nelerdir?

Belli bir süre boyunca beslenemiyorsunuz ve hastaya o dönemde vitamin ve mineral destekleri veriliyor. Hasta bu verilen desteklere uymadığı zaman bu tip şikâyetlerle karşılaşılabiliyor. Hastayı takip etmek gerekiyor. Çünkü hasta kilo vermeye başladığında her şey düzeliyor deyip destekleri bırakıyor. Destekleri almadığı dönemlerde ise halsizlik, yorgunluk, bitkinlik, saç dökülmesi gibi şeyler görülebiliyor.

Obezite Ameliyatlarını SGK Karşılıyor mu?
Obezite Ameliyatlarını SGK Karşılıyor mu?

Tüp Mide Ameliyatları Doğru mudur?

Bu durum aslında en son nokta yani hasta bir sürü diyetisyene gitmiş ve kilo verememiş ilerleyen yaşlarda da hayati tehlikesi oluşmaya başlamış. Bu tip hastalara öneriliyor her önüne gelen bu ameliyatı olamıyor.

Sonuç olarak ele alacak olursak burada obezite günlük yaşamdan tutunda cinselliğe varıncaya kadar kişide birçok fizyolojik ve psikolojik soruna neden olabiliyor. O yüzden de obezitenin kesin çözümü ve normal yaşantıya dönülmesi için bu ameliyatlar oldukça faydalı.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir