in

Krep Nasıl Yapılır

Kahvaltılarımızın en sevilen yiyeceklerinden olan krep, akıtma tarifi. Peynirli krep, reçelli krep, çikolatalı krep, muzlu krep, salçalı krep, içine ne koyarsanız o şekilde afiyetle yiyebilirsiniz. Krebinizi istediğiniz şekilde yiyebilirsiniz.

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Margarin veya sıvı yağ

Hazırlanışı

  1. Un, süt ve su’yu derin bir kaba döküyoruz.
  2. Hiç topaç kalmayana kadar, akıcı bir kıvam elde edene kadar çırpıyoruz. (mikser ile çırpma işlemini daha kolay yapabilirsiniz.)
  3. Tuz ve yumurtalarıda kırarak güzelce karışmasını sağlayarak çırpıyoruz.
  4. Malzememiz hazır sırada kızartma işlemi var.

Pişirme İşlemi

  1. Krebimizi pişirmek bir çay kaşığı kadar yağ ekleyip, teflon tavamızı kızdırıyoruz.
  2. Bir kepçe yardımı ile malzememizi tavaya döküp hızlı bir şekilde yaydırıyoruz.
  3. Önünü arkasını istediğimiz kıvamda kızartıyoruz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir