in

Evde Kumpir Nasıl Yapılır

Patates seven biriyseniz kumpir ‘i sevmemeniz için hiç bir sebep yok. Hemen hemen her yaştan insanın seveceği kumpir’i evinizdede yapabilirsiniz.  Ev yapımı kumpir’in lezzetide bir başka oluyor. Hiç vakit kaybetmeden malzemelerinizi hazırlayıp kumpiri yapmaya başlayın. Pişmiş patatesin içerisine tereyağ, kaşar ve bir miktar tuz katılarak karıştırılıp püre kıvamı elde edilince üzerine sevdiğiniz lezzetleri katarak üzerinede ketçap mayonez sıkılarak afiyetle yenilen yiyeceğe kumpir denir.

Kumpir Nasıl Yapılır

Patatesleri 2 şekilde yapabilirsiniz. Suda pişene kadar haşlayabilir veya fırın ızgarası üzerinde 240° ‘de 1 buçuk saat civarı pişirmemiz gerekiyor. Patateslerimiz piştikten sonra sıcakken tereyağ, kaşar ve tuzu ekleyerek püre kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. Suda haşladıysanız pişmiş patateslerinizin kabuklarını soyarak geniş derin kaseye alarak burada yapabilirsiniz. Fırında pişirdiyseniz patatesin içerisindede bu işlemi yapabilirsiniz. Püre kıvamını elde ettikten sonra kumpirin iç malzemelerini patatesin üzerine ilave ederek, en üstünede ketçap ve mayonez sıkarak yiyebilirsiniz.

Ana Malzemeler

  • Patates
  • Tereyağ
  • Kaşar
  • Tuz
  • Ketçap & Mayonez

Evinizdeki malzemelere ve sevdiğiniz lezzetlere göre kumpirin üstünü doldurabilirsiniz. En popüler denemeniz gereken kumpir malzemelerini aşağıya ekliyoruz.

İç Malzemeler

  • Salatalık Turşusu
  • Yeşil Zeytin, Siyah Zeytin
  • Amerikan Salatası
  • Mısır (Konserve Mısır)
  • Haydari
  • Sosis
  • Kısır
  • Bezelye

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir