Çift vatandaşlar için imei kaydı, telefon kaydı nasıl yapılır? Çift vatandaşlar için yurtdışından aldığınız telefonu Türkiyede kayıt etmek için yapmanız gerekenleri anlatıyoruz.
e-Devlet üzerinden yabancı pasaportunuz ile imei kayıt yapmayı denediğinizde “Yurda giriş kontrolü başarısız. En yakın İl/İlçe Emniyet Müdürlüğü Pasaport Büro Amirliğine başvurup bilgilerinizden emin olunuz ve bu bilgiler ile e-devlet kapısından yeniden başvuru yapınız.” hatası alırsınız büyük ihtimalle. Bu işlemden sonra yapmanız gerekenler şunlardır.;
Çift Vatandaşlar için IMEI Kayıt İşlemi Gerekli Belgeler
- Vergi dairesine Cep Telefonu Harcı Ödemesi yapmalısınız, (ivd.gib.gov.tr adresinden Online ödeme yapabilirsiniz.)
- Bağlı olduğunuz Emniyet Müdürlüğünden yurda giriş çıkış belgesi,
- Bağlı olduğunuz İlçe Nüfus Müdürlüğünden isim denklik belgesi,
- Yurda giriş yaptığınız yabancı pasaportunuz resimli ön sayfasının fotokopisi,
- Dilekçe yazmalısınız, dilekçe örneğini aşağıda bulabilirsiniz.
Ödeme dekontu, yurda giriş çıkış belgesi, isim denklik belgesi, pasaportunuz ön sayfa fotokopisi, dilekçe evraklarını bir zarf veya kargo poşetine koyarak posta veya kargo yolu ile “Eskişehir Yolu 10.Km No:276 06530 Çankaya/Ankara” adresine göndermeniz gerekiyor.
IMEI Kayıt Dilekçe Örneği
Evraklarınız ulaştığında kısa bir süre içerisinde dilekçede yazan telefon numarasından size ulaşılarak evraklarınızın onaylandığı bilgisi veriliyor. Şimdi yapmanız gerekenler e-Devlet üzerinden kayıt işlemine devam etmek, artık e-Devlet ile kayıt işleminde hata yaşamadan telefon kaydınızı yapabilirsiniz.
Bilmeniz gerekenler
Kayıt işleminden sonra kaydetmiş olduğunuz telefonu 3 yıl boyunca sadece kendi adınıza kayıtlı cep telefon numarası ile kullanabilirsiniz. Adınıza kayıtlı bir cep telefonu numarası yok ise isminize kayıtlı bir numara almanız veya eski kullandığınız hattı sizin üzerinize geçirmelisiniz. Adınıza kayıtlı mobil hatları, e-devlet üzerinden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu > Mobil Hat Sorgulama sayfasında bulabilirsiniz.