in

Beşamel Sos Nasıl Yapılır?

Beşamel sosu tereyağ, un, süt ile hazırlanan Fransız mutfağına ait yemeklere lezzet katan bir sostur. Bir çok yemekte kullanabileceğiz lezzetli bir sos olan Beşamel sosun malzemelerini ve hazırlanış aşamasını yazının devamında bulabilirsiniz. Fırına atılan yemeklerin üzerinede dökülen beşamel sos fırında kızardıktan sonra daha lezzetli tat almaktadır.

Beşamel Sos için Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Beşamel Sosun Hazırlanışı

  1. 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 kaşık sıvı yağı tencereye alınarak ısıtın,
  2. Yağ kızdıktan sonra 2 yemek kaşığı unu üzerine ekleyerek kavurun,
  3. Un güzelce kavrulduktan kokusu çıktıktan sonra diğer aşamaya geçin,
  4. Şimdi üzerine 1,5 su bardağı süt ilave edin,
  5. Sütü koyduktan sonra çırpıcı ile topak kalmayıp kıvamını alana kadar karıştırın,
  6. Sos kıvamını almaya başlayınca bir tutam tuz ve karabiberi sosa ekleyerek, sosu koyulaşıncaya kadar pişirmeye karıştırmaya devam edin,
  7. Sos koyu bir kıvam aldığında Beşamel Sos‘unuz hazır. Afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir