in

Armut Reçeli Nasıl Yapılır

Sofralarımızda farklı bir reçel tarifi mi arıyorsunuz sizi armut reçeli yemeye davet edelim. Armut’un güzel tadından meydana gelen Armut Reçeli‘ni yemeye doyum olmaz. Armut reçelinin tadına bir an önce ulaşmanız için reçelin tarifini bir an önce verelim.

Armut reçeli için gereken malzemeler:

  • 1 kilo armut (olgun armut tercih edin)
  • 1 kilo toz şeker
  • 1 adet limon (suyu sıkılmış)
  • 2 su bardağı su

Armut reçeli tarifi;

  • Armutlarımızı güzelce yıkıyoruz.
  • Yıkanılan armutların saplarını kesip çekirdeklerini çıkarıp, armutlarımızı reçellik şekilde kesiyoruz.
  • Armutları bir tencereye yerleştirerek üzerine su ve şekerimizi ekliyoruz.
  • Armutlar pişene kadar kaynamaya bırakıyoruz.
  • Armutlar yumuşadıktan sonra limon suyunuda içerisine döküp 1-2 dakika daha kaynatıyoruz.
  • Kaynama bittikten sonra biraz ılınmasını bekleyip reçelimizi kavanozlara dolduruyoruz.
  • Mis gibi armut reçeliniz hazır. Afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir